Normal_hackaton

Op zaterdag 28 tot zondag 29 juni organiseert het Onderwijsinstituut van het UMCG een hackathon voor (student)programmeurs en designers. In 24 uur kunnen teams van programmeurs en designers al hun vaardigheden in de strijd gooien om een prototype te maken van een e-learningtoepassing. Dat meldt het UMCG.

Aanleiding voor deze hackathon is het nieuwe curriculum waarmee de bacheloropleiding Geneeskunde volgend studiejaar zal beginnen. In dit nieuwe curriculum, genaamd G2020, wil Geneeskunde meer e-learning tools in het onderwijs inzetten. Met deze hackathon wil Geneeskunde hieraan een impuls geven en laten zien wat er mogelijk is.

Vanaf 10.00 uur zaterdagochtend werken de deelnemende teams de hele dag en nacht door om op zondagochtend 9.30 uur hun resultaten te presenteren. Voor de winnende teams zijn er prijzen van in totaal 2500,- binnen te slepen en de kans om hun prototype in samenwerking met het Onderwijsinstituut van het UMCG verder te ontwikkelen. Dit evenement vindt plaats in het UMCG aan de Antonius Deusinglaan 1 in Groningen.

Tijdens een hackathon krijgen programmeurs en designers de kans om zichzelf te bewijzen. Zij zullen in korte tijd een prototype ontwikkelen van een programma, applicatie of website. Hackathons zijn een manier om op een snelle manier iets te ontwikkelen, anderzijds is het een ideale mogelijkheid om gelijkgestemden te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen.

Meedoen aan de hackathon is gratis. Deelnemende teams hoeven alleen hun creativiteit, laptop en inzet mee te nemen. Aanmelden voor de hackathon kan tot en met woensdag 25 juni via www.g2020groningen.nl/hackathon.

© Nationale Zorggids