Normal_us_navy_080123-n-4044h-052_chief_hospital_corpsman_chris_maurer_demonstrates_to_sao_tomain_military_personnel_the_procedure_for_inserting_an_intravenous_drip_into_a_person_s_vein

Het gezondheidscentrum op de kazerne in Ermelo wordt gesloten tot de eerste helft van 2015. In de oude gebouwen kan niet langer verantwoorde zorg worden gegeven. De komende tijd worden maatregelen genomen om de situatie te verbeteren. Militairen konden bij de medische post terecht voor behandelingen bij de huisarts, tandarts, fysiotherapeut of voor een poliklinische ingreep. Dit meldt Skipr. 

Dit besluit heeft de commandant van de landmacht, luitenant-generaal Mart de Kruif, genomen. Op dinsdagavond maakte minister Jeanine Hennis-Plasschaert van Defensie het besluit bekend in een overleg met de Tweede Kamer. 
 
Voorlopig moeten de militairen voor zorg naar andere kazernes in de buurt, zoals in 't Harde of in Garderen. Volgens een woordvoerder van Defensie zijn deze posten op ongeveer een kwartiertje rijden vanuit Ermelo. De huisarts blijft wel spreekuur houden op de kazerne in Ermelo.
 
In 2012 uitte de Inspectie Militaire Gezondheidszorg (IMG) al zorgen over de bouwkundige staat van het pand in Ermelo en de hygiëne. Tijdelijke maatregelen werden toen genomen in afwachting van een geplande nieuwbouw. De inspectie heeft nu de gedoogsteun ingetrokken. De nieuwbouw is naar verwachting in 2017 of 2018 klaar. Er zullen de komende tijd versnelde maatregelen genomen worden om de situatie in het oude pand te verbeteren. De gang van zaken verdient geen schoonheidsprijs, zei Hennis, die maandag over het besluit is geïnformeerd. De ingreep heeft volgens haar alles te maken met de faciliteiten, niet met de zorgverlening. 
 
© Nationale Zorggids