Logo_logo

Het Nederlandse softwarebedrijf The Patient Safety Company wordt overgenomen door investeringsfonds Main Capital. TPSC biedt in de cloud mobiele diensten aan in ziekenhuizen voor intern gebruik. Dat de diensten per app uitgebreid kunnen worden heeft Main Capital aangetrokken. Dit meldt de Telegraaf. 

Op woensdag maakte de partijen de overeenkomst bekend, zonder bedragen te noemen. Volgens kenners zou het echter gaan om een miljoeneninjectie. Main Capital neemt ruim 90 procent van de aandelen van TPSC over. “TPSC groeit erg snel en heeft anders dan veel Nederlandse softwarebedrijven veel klanten in het buitenland'', verklaart Main Capital Partners-fondsmanager Charly Zwemstra 
 
TPSC is een bedrijf uit Alkmaar dat zijn diensten levert aan ruim 300 zorginstellingen. Onder meer het AMC Amsterdam, de GGZ Eindhoven en MCA Alkmaar werken met producten van het softwarebedrijf. Ook heeft het bedrijf veel klanten in Amerika. Door middel van Main Capital wil het concern verder internationaal doorgroeien. 
 
Niels Greidanus richtte in 2003 het bedrijf op; hij bouwde de software in samenwerking met twee zorginstellingen. Uit deze initiële software moest een standaard volgen dat door meerdere ziekenhuizen overgenomen kon worden. “Dat is nu ook de bedoeling van deze investering'', aldus Zwemstra.
 
© Nationale Zorggids