Normal_14048040440098_1

(Novum) - De gezondheidstak van Philips heeft een 'teleurstellend' tweede kwartaal achter de rug, waardoor de operationele winst lager uitvalt dan voorzien. De aansturing van Healthcare gaat daarom op de schop, zo maakte moederbedrijf Philips dinsdag voorbeurs bekend. Door de ingreep moet het dochterbedrijf beter kunnen inspelen op veranderingen in de gezondheidsmarkt.

Onderdeel van de aanpassingen is het invoeren van een nieuwe managementstructuur. Healthcare gaat daarbij rechtstreeks rapporteren aan de top van Philips. Ook vertrekt de huidige topvrouw van de gezondheidstak, Deborah DiSanzo, per direct bij het bedrijf. Zij gaat 'andere kansen najagen', zo schrijft Philips in een verklaring.

Philips Healthcare hield vorig kwartaal naar verwachting zo'n 220 miljoen euro over, zo maakte het Eindhovense bedrijf bekend. Daarmee levert het bedrijf nog altijd een grote bijdrage aan de operationele winst van de totale groep. Die kwam eind juni rond de vierhonderd miljoen euro uit, in lijn met de verwachtingen.