Normal_copyright_stockfreeimages_ouderen_bejaarden_cursus_computer_computeren

Stichting Vrienden van Zorggroep Meander heeft de cliënten van woonzorg- en revalidatiecentrum Veenkade in Veendam een Braintrainer Plus cadeau gedaan. Deze laagdrempelige spelcomputer wordt gebruikt voor geheugentraining bij ouderen met geheugenproblematiek. Dit meldt Zorggroep Meander.

Met de Braintrainer kunnen cliënten hun geheugen activeren. Training en spel (geluiden-memory, puzzels, quizjes) zorgen voor een positieve beleving omdat het tempo en het niveau individueel kan worden ingesteld. In de spellen zijn vragen en foto’s verwerkt die aansluiten op de actualiteit en op het verleden. Het programma van vragen en foto’s nodigt dan ook uit om hier met anderen over te praten en herinneringen op te halen. Cliënten vinden het spelen op de Braintrainer erg leuk en genieten er zichtbaar van.

De Braintrainer Plus werd aangeboden tijdens een broodbuffet in Veenkade dat eveneens mogelijk gemaakt werd gemaakt door een bijdrage van Stichting Vrienden van Zorggroep Meander. De stichting steunt initiatieven en activiteiten die niet uit het normale budget van de zorg kunnen worden betaald, maar wel een belangrijke bijdrage leveren aan het welzijn van cliënten.

© Nationale Zorggids