Normal_cheque_ronde_tafel

De Ronde Tafel Baarn-Soest overhandigde op 18 juli een cheque ter waarde van 10.000 euro aan de stichting Vrienden Meander Medisch Centrum. Het bedrag komt geheel ten goede aan de aanleg en inrichting van een revalidatietuin achter het nieuwe ziekenhuis, zo meldt MeanderMC in een persbericht.

De cheque was de opbrengst van het Pre-WK toernooi, eind mei georganiseerd door de serviceclub Ronde Tafel Baarn-Soest. Het werd een zeer geslaagd evenement, niet alleen qua opbrengst maar ook wat sportieve prestaties betreft. De totale opbrengst van het grootschalige voetbaltoernooi bedroeg 30.000 euro, een recordbedrag dat bestemd is voor drie goede doelen. Naast de Stichting Vrienden Meander Medisch Centrum zijn dat Kinderfonds Mama’s en Stichting Jarige Job.

De revalidatietuin zal worden gebruikt door allerlei patiëntengroepen, waaronder kinderen met een beperking die in de tuin leren schommelen, hinkelen, steppen, fietsen. Er komen diverse revalidatiemogelijkheden met verschillende ondergronden, zoals grind, schors en klinkers. Verder zitten er verhogingen in het terrein, waardoor patiënten kunnen oefenen met traplopen op zowel brede als smalle treden. Ook mensen met een rolstoel kunnen een ronde maken in de tuin, evenals de overige bezoekers van het Meanderpark. Meer informatie over het project is te vinden via www.vriendenvanmeander.nl.

© Nationale Zorggids