Normal_laptop_zorg

De ziekenhuizen, de medisch specialisten en de huisartsen in de regio Rijnmond willen de onderlinge samenwerking en hun patiëntenzorg verbeteren door het inzetten van een intelligente digitale verwijsapplicatie die het werk en de communicatie van de zorgverleners ondersteunt. In de loop van 2014 en 2015 gaan alle ziekenhuizen van de Stichting Samenwerkende Rijnmond Ziekenhuizen (SRZ) gebruik maken van ZorgDomein, zo melden zij in een persbericht.

In deze stichting werken samen: Erasmus Universitair MC, Sint Franciscus Gasthuis, Ikazia Ziekenhuis, Maasstad Ziekenhuis, Havenziekenhuis, IJsselland Ziekenhuis, Spijkenisse Medisch Centrum, Oogziekenhuis, Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis (Dirksland), Vlietland Ziekenhuis en Rijndam Revalidatie.

De ZorgDomein Verwijsapplicatie biedt een helder overzicht van de beschikbare zorg, maar ook inzicht in de wachttijden én protocollen tussen specialisten en huisartsen. Het ziekenhuis ontvangt via ZorgDomein een goed leesbare en kwalitatief goede verwijsbrief en kan voor een patiënt meerdere afspraken achter elkaar plannen, omdat de huisarts al heeft doorgegeven waarvoor de patiënt komt. De patiënt wordt goed geïnformeerd en komt op het juiste spreekuur.

© Nationale Zorggids