Normal_wateroverlast_noordoostpolder_6-11-1998-76

Door de zware regenval konden maandagmiddag geen ambulances naar het TweeStedenziekenhuis in Tilburg en het Rijnstate ziekenhuis in Arnhem rijden. Wateroverlast leidde tot problemen bij de ziekenhuizen. Beide ziekenhuizen zijn dinsdag weer bereikbaar. Dit meldt de NOS. 

Door de hevig regen ontstond er stroomstoring in Brabant. Het TweeStedenziekenhuis werd hierdoor getroffen en heeft daarom alle afspraken voor maandagmiddag afgebeld. Ook adviseerde het ziekenhuis bezoekers die niet met spoed hulp nodig hadden, naar een ander ziekenhuis uit te wijken. Daarnaast werden de ambulances uit de regio tijdelijk doorgestuurd naar andere ziekenhuizen in de omgeving. Op dinsdag zijn de problemen verholpen en worden spoedgevallen weer ontvangen. 
 
Ook het Rijnstate ziekenhuis in Arnhem kampte met wateroverlast. Het ziekenhuis stond blank en ontving daarom uit voorzorg geen ambulances. Op dinsdag is het merendeel van het water weggepompt. Ambulances rijden weer naar het ziekenhuis en de meeste liften zijn inmiddels weer in gebruik. 
 
© Nationale Zorggids