Normal_images__4_

Op 28 september kunnen patiënten en medewerkers van het UMC Utrecht deelnemen aan de Singelloop tegen reuma. Afgelopen jaar nam de afdeling reumatologie ook al deel aan de Singelloop. Deelnemers kunnen kiezen tussen de 5, 10 of 21 kilometer (halve marathon). Voorafgaand worden er workshops en trainingen georganiseerd. Dit meldt Dichtbij.nl. 

Het thema van de Singelloop is 'voor wie loop jij?' Het is niet vanzelfsprekend voor mensen met reuma om te bewegen. Iedereen die wel kan lopen en die voor zichzelf of voor iemand met reuma wil lopen is welkom om mee te doen aan de Singelloop. Door middel van het evenement wordt geld ingezameld waarmee onderzoek naar reuma wordt gefinancierd.  
 
Het Infectie & Immuniteit centrum van het UMC Utrecht loopt mee met de loop onder het afgeleidde motto: 'Met wie loop jij?' Patiënten van het UMC Utrecht kunnen dan ook na advies van hun behandelend specialist deelnemen aan de loop. Het ziekenhuis doet haar best om zowel het voortraject en de Singelloop zo goed mogelijk te laten verlopen. 
  
© Nationale Zorggids