Normal_business_class_vliegtuig

Een Noorse man die door een allergie in shock raakte na het eten van een maaltijd aan boord van een vliegtuig van de KLM krijgt geen schadevergoeding. De rechter oordeelde dat de Koninklijke Luchtvaart Maatschappij zich niet schuldig heeft gemaakt aan nalatigheid. Dit meldt RTL Nieuws.

De man klaagde de KLM aan wegens nalatigheid, omdat hij de stewardess die hem bediende van tevoren op de hoogte had gesteld van zijn allergie. De man at in het vliegtuig couscous, waarin volgens de ingrediëntenlijst geen noten of schaaldieren zaten. Het toestel, dat op weg was van Amsterdam naar de Ghanese hoofdstad Accra, moest een tussenlanding maken in Madrid. Daar werd de Noor met spoed naar het ziekenhuis vervoerd.

Volgens de man heeft de stewardess hem niet verteld dat hij het bewuste couscousgerecht niet mocht hebben. Hij eiste via de rechtbank in Amsterdam een schadevergoeding van meer dan 1 miljoen euro. De rechter oordeelde dat de stewardess geen fout heeft gemaakt en dat het niet te bewijzen is is dat de maaltijd daadwerkelijk noten of schaaldieren bevatte. De KLM hoeft daarom geen schadevergoeding te betalen aan de man.

© Nationale Zorggids