Normal_ebolavirus_ebola_virus

(Novum) - Nederlanders in West-Afrika worden vanwege de snelle verspreiding van het ebolavirus dringend opgeroepen zich te registreren bij de ambassade. Dat heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken donderdag laten weten. De ambassades willen vanwege de nijpende situatie contact houden met alle Nederlanders in het gebied.

Nederlanders in Sierra Leone, Liberia en Guinee die al geregistreerd zijn bij een ambassade is gevraagd hun landgenoten te wijzen op de oproep. Ook wordt alle Nederlanders in de regio geadviseerd een aantal websites bij te houden waarop de ontwikkelingen over de uitbraak wordt bijgehouden.

"In deze drie landen hebben wij geen ambassade", zegt een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken. "Om met hen in contact te blijven worden Nederlanders in Guinee opgeroepen zich in te schrijven bij de ambassade in Senegal. De Nederlanders in Sierra Leone en Liberia kunnen dat doen bij de ambassade in Ghana." Inschrijven kan via internet.

Minister voor Ontwikkelingssamenwerking Lilianne Ploumen (PvdA) maakte donderdag ook bekend een half miljoen euro vrij te maken om de verdere verspreiding van het virus tegen te gaan. Het geld wordt uitgekeerd aan hulporganisatie Artsen Zonder Grenzen.