Normal_onderzoek_kweek_virus_bacterie

De bacterie VRE die vorig jaar in oktober in het Máxima Medisch Centrum in Veldhoven werd aangetroffen blijkt nog steeds niet teruggedrongen. Momenteel liggen er nog dertien patiënten in het ziekenhuis die zijn besmet met VRE. Dat meldt Omroep Brabant.

De bacterie VRE (vancomycine-resistente enterokok) komt van nature voor in de maag en de darmen van een mens en is voor gezonde mensen niet gevaarlijk. Bij patiënten met een verminderde weerstand kan VRE een infectie veroorzaken waarvoor behandeling met antibiotica nodig is.

Het ziekenhuis in Veldhoven nam na de ontdekking van de bacterie vorig jaar maatregelen. Verpleegafdelingen werden afgesloten voor grondige desinfectie en er werd een tijdelijke opnamestop afgekondigd. Op het hoogtepunt van de besmettingen waren ruim negentig patiënten besmet met VRE.

Volgens een woordvoerder van het ziekenhuis is het bestrijden van de bacterie een 'langdurig verhaal'. 'Het terugdringen kost naar verwachting twaalf tot achttien maanden. Er komen nog wel besmettingen bij, maar we zijn op de goede weg', aldus de woordvoerder.

© Nationale Zorggids