Normal_trauma-heli2_groningen_umcg_

Zelf een infuus prikken, een kijkje nemen in de traumahelikopter of zien hoe de brandweer een autowrak open knipt? Het kan allemaal tijdens de Nationale Traumadag die op zondag 31 augustus wordt georganiseerd door de Ongeval Stichting en het Universitair Medisch Centrum Groningen.

Tijdens dit jaarlijkse evenement kunnen jong en oud op speelse wijze kennismaken met de opvang en behandeling van slachtoffers van een ongeval (traumazorg). Van 11.00 tot 16.00 uur zijn er workshops, demonstraties en diverse rondleidingen. Zo kan er een kijkje worden genomen in een operatiekamer en laten brandweer, politie, ambulance en de spoedeisende hulp zien hoe de opvang van een ongevalsslachtoffer in zijn werk gaat. Verder zijn er demonstraties met reddingshonden, een duikcontainer en diverse activiteiten voor kinderen.

Geïnteresseerden kunnen ook het wetenschappelijk symposium over traumazorg bijwonen, dat van 10.00 tot 13.00 uur plaatsvindt in de Blauwe Zaal in het UMCG. Het complete programma is te bekijken op www.umcg.nl/NL/UMCG/Agenda/Evenementen/Pages/NationaleTraumadag.aspx.

© Nationale Zorggids