Normal_scheikunde_laboratorium__compfight_

Het Flevoziekenhuis wil samen met het OLVG, het Lucas Andreas, het BovenIJ uit Amsterdam en het Medisch Centrum Zuiderzee een laboratorium voor klinische-chemie, pathologie en medische microbiologie oprichten. Waar het nieuwe laboratorium komt, is nog niet bekend. Dit meldt RTL Z. 

In het onlangs verschenen jaarverslag van het Flevoziekenhuis staat dat de vijf ziekenhuizen deel gaan nemen aan 'een nog op te richten laboratorium waar de klinische-chemie, pathologie en medische microbiologie wordt ondergebracht.' Volgens een woordvoerder wordt er momenteel nog gediscussieerd over de plaats waar het centrale laboratorium moet komen. 
 
Het Flevoziekenhuis laat het besluit om deel te nemen aan het centrale laboratorium afhangen van de vraag of het leidt tot kostenbesparingen. De kost komt echter waarschijnlijk voor de baat. Maar in het verslag schrijft bestuursvoorzitter Anita Arts van het Flevoziekenhuis dat 'afhankelijk van de gekozen vorm wel een additionele investering noodzakelijk kan zijn.' Het is nog niet duidelijk in welke vorm het ziekenhuis deel gaat nemen in het centrale laboratorium; zij kunnen aandeelhouder worden of alleen klant. 
 
De vijf ziekenhuizen werken al samen op het gebied van medisch onderzoek. Begin vorig jaar brachten vier van de ziekenhuizen hun pathologie al onder op één locatie. Daarnaast bracht het Lucas Andreas eerder ook haar microbiologische diagnostiek al onder in het OLVG. Het Lucas Andreas en het OLVG zijn vorig jaar daarnaast ook bestuurlijk gefuseerd. 
 
© Nationale Zorggids