Normal_papa_baby5453

Het Verloskundig Samenwerkingsverband Veldhoven (VSV-Veldhoven) presenteerde op woensdag de aftrap van ‘integrale geboortezorg’ in Máxima Medisch Centrum, locatie Veldhoven. Het doel is om regionaal dezelfde zorg te verlenen, met als einddoel een gezonde moeder, een gezond kind, tevreden ouders en -zorgverleners. Zorgverzekeraar VGZ gaat dit project ondersteunen. Dit meldt het Máxima Medisch Centrum. 

In VSV-Veldhoven werken verloskundigenpraktijken, kraamzorginstellingen en gynaecologen, kinderartsen en tweedelijnsverloskundigen van Máxima Medisch Centrum intensief samen. Zij gaven tijdens de aftrap uitleg over de achtergronden en de opzet van integrale geboortezorg VSV-Veldhoven. Het eerste onderdeel van integrale geboortezorg wordt vanaf begin september in de praktijk geïmplementeerd. Dit gaat over het multidisciplinair bespreken van alle nieuwe zwangeren vrouwen en het vaststellen van het te volgen individuele zwangerschapspad.
 
Het samenwerkingsverband VSV-Veldhoven wil de komende jaren uitgroeien tot een platform waar zorgprofessionals werken aan uniforme werkwijzen, transparante zorgoverdrachten en het bevorderen en waarborgen van de kwaliteit van de algemene verloskundige zorg. “De zorgverleners zijn samen verantwoordelijk voor de organisatie. Zo verbeteren we de zorg. Daarnaast beslist ook de aanstaande moeder mee over nieuwe ontwikkelingen en innovaties. Hierdoor stellen we in deze samenwerking moeder en kind echt centraal”, vertelt Pieter van Runnard Heimel, gynaecoloog van Máxima Medisch Centrum. 
 
© Nationale Zorggids