Normal_prostaatcentrum

Op vrijdag 19 september, de Europese Dag van de Prostaat, is er een inloopmiddag op de poli Urologie in het Meander Medisch Centrum. Belangstellenden en patiënten zijn tussen 13.00 uur en 15.00 uur welkom in het Prostaatcentrum Midden-Nederland. Er is gelegenheid om de ruimtes en apparatuur te bekijken en  te spreken met gespecialiseerde artsen en medewerkers. Dat meldt het Meander MC.

Het centrum is gevestigd in Meander Medisch Centrum in Amersfoort. Er is een informatief programma samengesteld, met onder meer een rondleiding over de poli urologie. De urologen geven uitleg over prostaatklachten en de behandeling van prostaatkanker. Er is een film te zien over opereren met de Da Vinci operatierobot, waar in Meander Medisch Centrum veel ervaring mee is. Ook over andere urologische aandoeningen is er informatie beschikbaar en zijn er demonstraties. Zo kunnen bezoekers zelf de cystoscoop bedienen, een instrument om in de blaas te kijken. Verder kan er speciaal op deze inloopmiddag  onder begeleiding een kijkje worden genomen bij de MRI-scanner.

Het Prostaatcentrum Midden-Nederland ging in 2013 van start. Meander Medisch Centrum bundelt hierin de zorg rond prostaatkanker. In het centrum wordt onder meer gebruik gemaakt van de nieuwste Da Vinci-operatierobot. Een aantal urologen heeft zich gespecialiseerd in het opereren van prostaatkanker met behulp van de robot. Daarnaast wordt nauw samengewerkt met het UMC Utrecht in het kader van Brachytherapie. Belangstellenden voor de inloopmiddag kunnen op 19 september tussen 13.00 uur en 15.00 uur binnenlopen bij  Poli Urologie Meander Medisch Centrum, Locatie Oranjerie 1, aan de Maatweg 3 in Amersfoort. Aanmelden is niet nodig.

© Nationale Zorggids