Logo_npcf_nederlandse_patienen_consumenten_federatie

Op woensdag 24 september wordt de publieksprijs voor het meest patiëntvriendelijke ziekenhuis van Nederland uitgereikt. De prijs wordt uitgereikt tijdens een netwerkbijeenkomst van ZorgkaartNederland door Gerdi Verbeet en Wilna Wind, respectievelijk bestuursvoorzitter en directeur van de patiëntenfederatie NPCF. Dat meldt NPCF.

De patiëntvriendelijkheid van de ziekenhuizen wordt beoordeeld aan de hand van de waarderingen op ZorgkaartNederland.nl. Patiënten beoordelen de ziekenhuizen op ZorgkaartNederland op basis van onder andere de omgang met patiënten, de informatievoorziening, de behandeling en de accommodatie. Vorig jaar werd het Sint Jans gasthuis in Weert gekozen tot het meest patiëntvriendelijke ziekenhuis, welke ook dit jaar weer genomineerd is.

De winnaar zal worden gekozen uit de volgende tien ziekenhuizen: Deventer Ziekenhuis (Deventer), Havenziekenhuis (Rotterdam), Maxima Medisch Centrum (Eindhoven), Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (Amsterdam), Pasana ziekenhuis de Sionsberg (Dokkum), Rijnstate (Arnhem), Sint Maartenskliniek (Ubbergen), SJG Weert (Weert), Slingeland ziekenhuis (Doetinchem) en St. Jansdal (Harderwijk).

Voor de eerste keer zal er dit jaar ook een aanmoedigingsprijs worden uitgereikt aan de meest patiëntvriendelijke kliniek. Hiervoor zijn vijf klinieken genomineerd: Aesthetic Beauty Clinics (Veldhoven), Alexander Monro Borstkankerziekenhuis (Bilthoven), Bloemingdael plastische chirurgie (Haarlem), Medisch Centrum Waalre (Waalre) en Oogcentrum NoordHolland (Heerhugowaard).

© Nationale Zorggids