Logo_vumc-logo

VUmc Cancer Center Amsterdam en de drie Noord-Hollandse ziekenhuizen verenigd in Esperanz gaan hun samenwerking op het gebied van kankerzorg verder intensiveren. Dit zorgt voor nog betere en uniforme zorg voor alle kankerpatiënten. De afspraken zijn vastgelegd in een samenwerkingsovereenkomst. Dat meldt het VUmc.

VUmc Cancer Center Amsterdam (VUmc CCA) en Esperanz gaan intensiever samenwerken op de gebieden patiëntenzorg, onderwijs en onderzoek – dit alles op het gebied van de oncologie. Hoofddoel is om de kwaliteit en doelmatigheid van de zorg voor patiënten met kanker te verbeteren.
Concrete plannen zijn om de gezamenlijke patiëntenbesprekingen tussen specialisten van de vier betrokken huizen verder uit te bouwen. Het beleid ten aanzien van de behandeling van deze patiënten met kanker kan zo nog meer gezamenlijk vastgesteld worden en mensen kunnen een behandeling krijgen op de plek die voor hen het beste is.

Voor patiënten in de drie Noord-Hollandse ziekenhuizen biedt het nog meer zekerheid te weten dat specialisten uit de vier ziekenhuizen (VUmc CCA, Westfriesgasthuis, Waterlandziekenhuis en Zaans Medisch Centrum) hun specifieke bijdrage leveren bij de besluitvorming over de beste behandeling voor elke patiënt. De patiënten krijgen tevens direct advies over waar de voorgestelde behandelingen het beste gegeven kunnen worden.

© Nationale Zorggids