Normal_borstkanker__alexander_monro__ziekenhuis

Vanuit de wens van patiënten en hun naasten om iets 'terug te doen' is onlangs de Stichting Alexander Monro Foundation opgericht. De stichting werft onder meer fondsen voor projecten van het gelijknamige Alexander Monro Borstkankerziekenhuis. 

Het doel van de foundation is het bevorderen van patiëntenwelzijn en het opstarten van wetenschappelijk onderzoek. Kirsten Huibregtsen, interim directeur van de foundation is blij dat de oprichting nu officieel is. 'Afgelopen jaar zijn er al giften in natura gedaan. Zo zijn er fietsen en hoofdhuidkoelers gedoneerd en is er een dakterras voor patiënten gerealiseerd. Nu kunnen mensen ook met een financiële gift een concreet project steunen waar patiënten baat bij hebben.'

De stichting werft en verstrekt (financiële) middelen ten behoeve van of ter bevordering van onderzoek, onderwijs, kwaliteit van zorg en innovatie en alles wat de diagnose en behandeling van borstkanker kan bevorderen. Door de toekenning van de ANBI status kan er fiscaal voordeel genoten worden bij geven, schenken of nalaten aan de Alexander Monro Foundation.

© Nationale Zorggids