Normal_elektriciteit_stroom

Vanmorgen is een deel van het centrum van Roermond getroffen door stroomuitval. Het Laurentius Ziekenhuis zit daardoor zonder stroom. De hulpdiensten hebben groot alarm geslagen en een patiënten die afhankelijk zijn van de stroomvoorziening worden geëvacueerd. Er is een crisiscentrum ingericht bij het ziekenhuis. Dit meldt het Parool. 

Volgens een woordvoerder van het ziekenhuis worden een aantal patiënten naar andere ziekenhuizen overgebracht. Er is niet bekend om hoeveel patiënten het gaat. Volgens het Parool rijden ambulances af en aan bij het ziekenhuis. De politie heeft het ziekenhuis afgezet. Patiënten die vandaag in het ziekenhuis een afspraak hadden worden weer terug naar huis gestuurd. 
 
Sinds 09:30 zit een deel van het centrum van Roermond zonder stroom. Volgens netbeheerder Enexis is de storing veroorzaakt toen er tijdens het rooien van een boom aan de Willem II Singel een kabel werd geraakt. In totaal zitten 650 aansluitingen zonder stroom. Enexis geeft prioriteit aan het ziekenhuis bij het oplossen van de storing. 
 
© Nationale Zorggids