Normal_barrie_stevens

Choreograaf en acteur Barrie Stevens presenteert op woensdag 29 oktober het magazine Man&P. Het blad is bedoeld voor mannen met uitgezaaide prostaatkanker. De introductie van Man&P vindt plaats tijdens de landelijke donateursdag van ProstaatKankerStichting.nl. Dit meldt het communicatiebureau Volle Maan.

In de maand november wordt traditioneel extra aandacht besteed aan prostaatkanker. Prostaatkanker is de meest voorkomende vorm van kanker bij mannen. Jaarlijks krijgen 12.000 mannen te horen dat ze de ziekte hebben. Bijna de helft van alle patiënten is 70 jaar of ouder. Bij mannen met uitgezaaide prostaatkanker is genezing niet meer mogelijk. Toch kunnen veel mannen met uitgezaaide prostaatkanker nog jaren met de ziekte leven. In het afgelopen jaar zijn er nieuwe behandelingen bijgekomen die de levensverwachting en de kwaliteit van leven voor mannen met uitgezaaide prostaatkanker flink hebben verbeterd.

In het magazine komen verschillende deskundigen en patiënten aan het woord. Niet alleen de medische kant van de zaak wordt belicht, er is ook veel aandacht voor de gevolgen van uitgezaaide prostaatkanker en hoe je hier mee om kunt gaan. In het magazine staat tevens een interview met Stevens zelf. Twee jaar geleden kreeg hij te horen dat hij prostaatkanker heeft zonder uitzaaiingen. Stevens werd bestraald en behandeld met een hormoontherapie. Het magazine is voor patiënten, naasten en geïnteresseerden vanaf 7 november 2014 gratis te bestellen via www.botcomplicaties.nl.

© Nationale Zorggids