Normal_menu_menukaart_restaurant_still

Op 13 december treedt de nieuwe allergenenwetgeving in werking. Vanaf die datum moeten professionele aanbieders van voedingsmiddelen informatie verstrekken aan consumenten over de aanwezigheid van allergenen. Om horeca-ondernemers hierop voor te bereiden heeft Stichting Horeca Onderwijs (SHO) een allergenentool ontwikkeld waarmee restauranthouders eenvoudig hun menu- of productkaart kunnen aanpassen. Dat meldt SHO.

Met de nieuwe wetgeving wordt het verplicht voor horeca-ondernemers om op de menukaart te vermelden of er in de bereiding van voedingsmiddelen gebruik is gemaakt van 14 allergene stoffen. Deze informatie is met name van belang voor gasten met een voedselallergie.

Met de allergenentool van SHO kunnen horecaondernemers eenvoudig een eigen allergenen-menukaart samenstellen, bijhouden en beschikbaar maken voor hun gasten met een voedselallergie. In een paar klikken kan deze online worden geplaatst en/of worden geprint. De tool is gratis en te vinden via https://allergenen.sho-horeca.nl.

© Nationale Zorggids