Normal_bacterie4423
Bij een patiënt op de longafdeling in het Jeroen Bosch Ziekenhuis is de VRE-bacterie vastgesteld. Het ziekenhuis stelt onder patiënten die in een bepaalde periode in het ziekenhuis hebben gelegen een onderzoek in. Zij moeten in geval van heropname geïsoleerd worden verpleegd totdat zeker is dat zij geen drager zijn. Op dit moment is er nog één patiënt in het ziekenhuis die de bacterie bij zich draagt. Dit meldt het Jeroen Bosch Ziekenhuis. 
 
De VRE-bacterie is een relatief onschuldige bacterie waar gezonde mensen geen last van hebben. Ernstig zieken kunnen er echter soms een infectie van krijgen. De patiënt waarbij de bacterie is geconstateerd lag of heeft met anderen op een kamer gelegen. Om die reden heeft het ziekenhuis ook de kamergenoten op de bacterie onderzocht. Een aantal kamergenoten bleken de bacterie ook bij zich dragen. In totaal ging het om 3 patiënten. 
 
Omdat de kamergenoten van de patiënt de bacterie ook bij zich droegen, is het ziekenhuis een groter onderzoek gestart onder patiënten die in dezelfde periode op de longafdeling hebben gelegen. Het ziekenhuis wil verspreiding van de bacterie voorkomen. De patiënten die het betreft worden door het ziekenhuis geïnformeerd. Alle zorg in het Jeroen Bosch Ziekenhuis gaat gewoon door.
 
© Nationale Zorggids