Normal_ziekenhuisgang_265905

(Novum) - Het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch heeft zondag een flinke flater geslagen. Op het naambordje bij een kamer waar een zwarte baby was opgenomen, stond Zwarte Piet. De woedende oom van het jongetje plaatste op Facebook een bericht daarover.

De oom wilde op bezoek gaan bij zijn neefje die met spoed naar het ziekenhuis was gebracht. Daar kon hij in eerste instantie de kamer niet vinden. Later zag hij op het naambordje Zwarte Piet staan in plaats van de naam van zijn neefje. Toen hij verhaal ging halen, vertelde het ziekenhuis dat het een grapje was tussen collega's.

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis heeft inmiddels excuses aangeboden. Volgens het ziekenhuis gaat het om een misverstand. "De digitale naambordjes bij de kamers werkten niet goed en om ze te testen is er bij twee lege kamers 'Zwarte Piet' en 'Sinterklaas' neergezet. Even later is met spoed een kindje opgenomen op de kamer waar Zwarte Piet bij stond", schrijft het ziekenhuis op Facebook. Ze zouden de naam niet meteen hebben veranderd, omdat ze druk waren met het verzorgen van de baby.