Normal_hand_schudden_samenwerken

Medisch Centrum Alkmaar en Gemini Ziekenhuis gaan met ingang van het nieuwe jaar verder als één stichting. Dit is een belangrijke stap om toekomstbestendige ziekenhuiszorg voor de inwoners van Noord-Holland Noord te kunnen blijven garanderen. 

Op 1 januari 2015 zijn de medewerkers van beide ziekenhuizen in dienst van dezelfde stichting. Ook maken leveranciers en zorgverzekeraars afspraken met de stichting MCA Gemini Groep en niet meer met één van beide ziekenhuizen. Voor patiënten verandert er niets. Zij kunnen nog steeds terecht in Gemini Ziekenhuis of Medisch Centrum Alkmaar.

Sinds 2008 werken de twee Noord-Hollandse ziekenhuizen steeds nauwer samen. Wat startte met een bestuurlijke samenwerking heeft de afgelopen jaren geleid tot samenwerking op steeds meer vlakken. Zo zijn alle ondersteunende afdelingen samengevoegd en wordt ook op medisch vlak steeds vaker de samenwerking gezocht. Hierbij staat centraal dat basiszorg dichtbij huis wordt aangeboden en dat meer risicovolle zorg wordt gecentreerd op één locatie. Op deze manier hopen de ziekenhuizen het mogelijk te maken dat de inwoners van Noord-Holland Noord voor bijna alle zorg in de eigen regio terecht kunnen.

© Nationale Zorggids