Normal_kraamzorg_beschuit_met_muisjes_roze_geboorte

In het Medische Centrum Leeuwarden (MCL) is op dinsdag 23 december de tweeduizendste baby geboren. Fenna de Haan is de tweeduizendste baby die ter wereld kwam in het ziekenhuis dit jaar. Het meisje is via een keizersnede geboren. Het Friese ziekenhuis brak met de bevalling haar record. Dit meldt het MCL. 

Dit record komt mede door een groeiend aantal poliklinische bevallingen, aldus het ziekenhuis. Ook worden er een groeiend aantal bevallingen op medische indicatie uitgevoerd. Een keizersnede is een voorbeeld van zo'n bevalling. Gynaecoloog Marinka Post voerde de keizersnede bij de geboorte van Fenna de Haan uit. Fenna en haar ouders Mieke en Marcel de Haan uit Menaldum maken het goed.
 
Moeder en kind worden in het MCL niet meer gescheiden na de bevalling. Huid-op-huidcontact van moeder en de pasgeborene zijn erg belangrijk, vooral tijdens het eerste uur na de geboorte. Ook bij een keizersnede blijven de moeder en het kind bij elkaar. De baby wordt na de eerste opvang bij de moeder op de borst gelegd.
 
© Nationale Zorggids