Logo_logo_zorggroep_almere

Zorggroep Almere kan de samenwerking met diagnostisch centrum Saltro met ingang van 1 januari 2015 starten. Dit is het gevolg van de uitspraak van de rechter in een kort geding dat Tergooi ziekenhuizen 23 december tegen Zorggroep Almere aanspande. De rechter heeft alle eisen van Tergooi afgewezen, zo meldt Almere Zorggroep.

De raad van bestuur van de zorgaanbieder uit Almere is uiterst verheugd over de uitspraak. Bestuurder Bert Groot Roessink die namens Zorggroep Almere in de rechtbank stond: “We kunnen de diagnostiek dichterbij brengen, nu onze cliënten in de meeste van onze gezondheidscentra bloed kunnen laten prikken en/of functieonderzoeken laten doen”.

“Saltro is gespecialiseerd in eerstelijns diagnostiek en werkt ten behoeve van de huisartsen. Niets ten nadele van de kwaliteit van de onderzoeken in Flevoziekenhuis en Tergooi ziekenhuizen, maar Zorggroep Almere heeft behoefte aan meer dan uitslagen. Saltro levert commentaar op het voorschrijfbeleid van de huisartsen en daar leren we van”, aldus bestuurder Groot Roessink.

De cliënten van de Zorggroep kunnen dankzij de samenwerking met Saltro rekenen op een betere service die in de meeste gezondheidscentra beschikbaar komt per 1 januari. Bovendien komen de medewerkers van Saltro thuis bloed prikken, als dat nodig is. De uitspraak van de rechter volgt een dag na het kort geding. Tergooi is veroordeeld tot betaling van de proceskosten.

© Nationale Zorggids