Normal_anesthesie_personeel_ziekenhuis

Het eindbod van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) voor een nieuwe cao is door de vakbonden verworpen. De werknemersorganisaties bereiden zich voor op acties, zo meldt Nu.nl.

Tijdens de onderhandelingen slaagden de werknemers en werkgevers er tot nu toe niet in om overeenstemming te bereiken over loonsverhogingen voor 2014 en 2015, de verdeling van de gedaalde pensioenpremie en het schrappen van de werkgeversbijdrage voor de aanvullende ziektekostenverzekering. De vakbonden gaan niet akkoord met het eindbod omdat de NVZ geen afspraken wil maken over opleidingen en ontwikkeltrajecten voor de medewerkers of het afbouwen van flexibel werk. 'Dit bod doet absoluut geen recht aan de ziekenhuismedewerker, die dag en nacht voor de patiënten klaarstaat', zegt Elise Merlijn, cao-onderhandelaar bij Abvakabo FNV.

De onderhandelingen over de cao ziekenhuizen, waaronder 190.000 medewerkers vallen, verlopen tot nog toe moeizaam; de partijen hebben al meerdere onderhandelingsrondes achter de rug.

© Nationale Zorggids