Logo_twitter-linkedin_icoon_wit_295_295
De Raad voor de Volksgezondheid en Zorg (RVZ) en de Raad voor Maatschappelijke Ontwikkeling (RMO) zijn per 1 januari 2015 gefuseerd. De organisaties zijn samengegaan in de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving (RV&S). De RVZ en RMO waren beiden onafhankelijke adviesorganen. Dit melden de RVZ, RMO en Skipr. 
 
Hoewel de fusie per 1 januari 2015 een feit is, wordt er momenteel nog gebouwd aan de nieuwe organisatie. Pauline Meurs, oud-directeur van de RVZ, heeft de leiding. Theo Hooghiemstra vervult de functie van algemeen secretaris/directeur. Daarnaast maken de volgende leden van de RVZ en RMO de overstap naar de RV&S: Anke van Blerck, Paul Frissen, Erik Gerritsen, Jan Kremer, José Manshanden en Dick Willems. Er wordt momenteel nog gezocht naar twee nieuwe raadsleden. 
 
De RVZ was een onafhankelijk adviesorgaan voor parlement en regering op het gebied van volksgezondheid en gezondheidszorg. De RVZ adviseerde onder meer over jeugd-, ouderen-, geestelijke gezondheids- en ziekenhuiszorg. De RMO vervulde eenzelfde adviesfunctie voor regering en parlement alleen dan op het gebied van sociale verhoudingen in Nederland. De nieuwe website van RV&S gaat op 1 april in gebruik.
 
© Nationale Zorggids