Logo_albert_schweitzer_ziekenhuis

De polikliniek Gynaecologie was in 2014 de meest gastvrije en patiëntvriendelijke afdeling van het Albert Schweitzer ziekenhuis. De drie zorgverleners Marjon Koman, Anja de Ruiter en Gré Baan kregen tijdens de nieuwjaarsreceptie van het ziekenhuis op 12 januari de jaarlijkse ‘Gastvrijheidsprijs’ van de Cliëntenraad toegekend.

De Gastvrijheidsprijs bedraagt een bedrag van 5000 euro en een herinneringsbeeldje. Het geld mag de polikliniek besteden om de gastvrijheid nog verder te verhogen. Ze gaan het gebruiken om een losbladig patiëntinformatiedossier op te zetten, een handig hulpmiddel voor de patiënt tijdens het behandeltraject.
 
De Cliëntenraad is het onafhankelijke orgaan dat opkomt voor de belangen van patiënten in het Albert Schweitzer ziekenhuis. Elk najaar vraagt de Cliëntenraad aan patiënten en zorgverleners om te laten weten wie binnen het ziekenhuis extra lof en stimulans verdient. Uit de vele inzendingen dit jaar kwam onder meer de polikliniek Gynaecologie naar voren, in het bijzonder de drie genoemde dames, omdat zij uitermate begaan zijn met hun patiënten.
 
Voorzitter van de Cliëntenraad Andries van de Graaf: “Een ziekenhuis als zodanig kan niet gastvrij zijn. Voor gastvrijheid is een gastheer of –vrouw nodig: een persoon, een zorgverlener die de patiënt een warm, welkom gevoel geeft. Die een sfeer schept van vrijheid, waarin patiënten eigen keuzes kunnen maken. Goede zorg is namelijk een proces dat van twee kanten komt: samen kies je welke behandeling de beste voor jou is.”
 
© Nationale Zorggids