Normal_erasmus_mc_hoofdingang

Aart Hendriks is door de minister van OCW benoemd tot lid van de Raad van Toezicht van het Erasmus MC. Hij is daarmee de opvolger van Erik van den Emster, die in verband met het verstrijken van zijn tweede termijn per 1 december 2014 afscheid heeft genomen van de Raad van Toezicht van het Erasmus MC.

Professor Hendriks is na zijn studie in Leiden werkzaam geweest bij onderzoeksinstellingen en non-profit organisaties, zowel nationaal als internationaal. Hij is momenteel als hoogleraar gezondheidsrecht verbonden aan de Universiteit Leiden en is daarnaast werkzaam als coördinator gezondheidsrecht bij de KNMG. Hij is voorts onder meer actief als rechter-plaatsvervanger in Rotterdam en heeft ruime ervaring als adviseur, toezichthouder en bestuurder. Met de komst van Aart Hendriks wordt opnieuw invulling gegeven aan het juridisch-bestuurlijke profiel van de raad van toezicht.

De overige vier leden van de raad van toezicht zijn voorzitter Cees Maas, Henk van Dalen, vice-voorzitter Thea Heeren en Iet van Albada-Kuipers. Leden van de raad van toezicht worden voor maximaal twee termijnen van vier jaar benoemd. Zowel de voorzitter als de leden worden benoemd door de minister van OCW.

© Nationale Zorggids