Logo_01_30_rzz_groep_gynaecologen_jan_2015_2

Per 1 januari 2015 werken twee nieuwe gynaecologen in het Röpcke-Zweers Ziekenhuis in Hardenberg. Met het aantrekken van deze vaste krachten steekt de Saxenburgh Groep, waarvan het ziekenhuis deel uitmaakt, in op versteviging van de verloskundige en gynaecologische zorg in de regio.

Gynaecologen Mesrure Kaplan en Monique Wüst zijn al zeven jaar vertrouwde gezichten voor vrouwelijke patiënten in het Röpcke-Zweers Ziekenhuis in Hardenberg. Samen met hun twee nieuwe collega’s gaan zij dit jaar ambitieus van start. Nieuwkomers Noortje Jansen en Olga Kaufmann hebben er zin in. 'Onze vakgroep bestaat nu uit vier vrouwelijke gynaecologen. Met de versterking van de twee nieuwe vaste collega’s zijn we het jaar 2015 vol goede voornemens gestart en die gaan we uitvoeren ook,' vertelt Kaplan.

De hulp die de gynaecologen kunnen bieden is fors uitgebreid. Er zijn meer operatieve mogelijkheden en er is intensiever overleg met collega’s uit Zwolle over zeldzame afwijkingen. 'We kunnen vrijwel elke operatie in Hardenberg bieden en daar zijn we trots op', aldus Kaplan. Er is de laatste jaren flink geïnvesteerd in trainingen van nieuwe operatiemethoden. 'Ruim twee jaar voeren wij naar volle tevredenheid van onze patiënten baarmoederverwijdering uit via een kijkbuis. En dat wordt lang niet in elk ziekenhuis aangeboden', zegt Kaplan. De operatie kan, afhankelijk van de gezondheidssituatie van de vrouw, al binnen vier weken plaatsvinden.

© Nationale Zorggids