Normal_schaatsen

(Novum) - BIDDINGHUIZEN - Heel wat BN'ers en Nederlandse royals hebben zondagochtend de schaatsen omgebonden om geld in te zamelen voor Lymph&Co, het fonds van prins Bernhard van Oranje dat zich inzet voor onderzoek naar lymfeklierkanker. Naast tien kilometer schaatsen, moeten de BN'ers ook negentig kilometer fietsen.

Rossana en Patrick Kluivert zijn uiteraard van de partij. Rossana zet zich namelijk samen met prins Bernhard in voor Lymph & Co. Ze hebben beiden lymfeklierkanker gehad. Humberto Tan doet ook mee aan de sportieve uitdaging. De RTL Late Night-presentator beloofde vorige maand mee te doen aan de Hollandse 100 toen Rossana en Bernhard bij hem aan tafel zaten om te vertellen over het evenement.

Verder schaatsen en fietsen onder anderen Winston Gerschtanowitz, John Ewbank, Jochem Uytdehaage en de prinsen Maurits en Pieter-Christiaan mee. De BN'ers en Oranjes worden vergezeld door de ruim driehonderd deelnemers die zich hebben aangemeld voor de wedstrijd. Inmiddels is er ruim 200.000 euro ingezameld.

De 'oer-Hollandse duatlon' begon om 09.30 uur met tien kilometer schaatsen op de ijsbaan Flevonice. Dat wordt vervolgd met een fietsroute van negentig kilometer door Gelderland. De eerste fietsers worden rond 13.30 uur terugverwacht in Biddinghuizen.