Normal_ict_digitaal_computer_muis
Het team urologie van Medisch Centrum Alkmaar en het Gemini Ziekenhuis zet als eersten in de regio Noord-Holland Noord Care Companion in bij patiënten met prostaatkanker. Care Companion is een online begeleidingsprogramma voor kankerpatiënten en hun naasten. Het biedt de patiënt en de zorgverlener 24 uur per dag inzicht in de diagnose, het ziekteverloop, het persoonlijke behandelplan en de nazorg. Dit melden de ziekenhuizen. 
 
Met Care Companion ziet de patiënt een overzichtelijke weergave van zijn persoonlijk zorgtraject. Aan elke stap in het zorgtraject is gestructureerde informatie gekoppeld, precies op maat aan de patiënt. De informatie is opgesteld door en afgestemd met het totale oncologisch behandelteam. Verder bevat het programma een bibliotheek met betrouwbare informatie over de aandoening en de behandeling, die door het team van MCA en Gemini zelf is opgesteld. Het is op ieder gewenst moment thuis te raadplegen. Ook kan de patiënt deze informatie delen met familie, vrienden of lotgenoten.
 
Care Companion is eind 2010 geïntroduceerd voor vrouwen met borstkanker in samenwerking met het Universitair Medisch Centrum Maastricht. Daarna is het uitgebreid voor mannen met prostaatkanker en patiënten met darmkanker. Het programma is ontwikkeld door Sanofi: een geïntegreerd en toonaangevend, wereldwijd bedrijf in de gezondheidszorg. 
 
© Nationale Zorggids