Logo_image009
Ongeveer een kwart van alle kankerpatiënten blijft na een medische kankerbehandeling last houden van ernstige vermoeidheidsklachten. Het Helen Dowling Instituut en Roessingh Research and Development zijn samen het onderzoek ‘Fitter na kanker’ gestart. Doel is om inzicht te krijgen in de werking van twee verschillende internettherapieën. Geïnteresseerden kunnen zich tot eind april 2015 aanmelden voor dit onderzoek. Dit melden de onderzoekspartijen. 
 
Vermoeidheid na kanker is één van de meest voorkomende klachten na kanker. Het is heel beperkend en beangstigend. Internettherapie kan uitkomst bieden, omdat het geheel thuis gevolgd kan worden wanneer het de patiënt het beste uit komt.
 
Het Helen Dowling Instituut in Bilthoven en Roessingh Research and Development in Enschede zijn op zoek naar mensen die in het verleden kanker hebben gehad en nog steeds last hebben van ernstige vermoeidheid. Deze partijen kijken in het onderzoek 'Fitter na kanker' in hoeverre twee verschillende internettherapieën vermoeidheidsklachten bij de deelnemers beïnvloeden. Deelnemers krijgen een internettherapie aangeboden: een begeleid door een psycholoog, of een begeleid door een fysiotherapeut.
 
Voor meer informatie en aanmelding gaat u naar www.fitternakanker.nl. Het Alpe d’HuZes en het KWF-fonds maken dit onderzoek mogelijk. 
 
© Nationale Zorggids