Normal_schrijven_studie_studenten

GGD en de Universiteit Maastricht waarschuwen studenten voor schurft. Dit zou momenteel heersen onder studenten in Maastricht. De organisaties hebben samen een brief opgesteld die naar alle studenten is gestuurd om hen erop te wijzen dat als ze jeuk hebben, een bezoekje aan de huisarts een goed idee is. Dit meldt Metro.

“De eerste signalen van studenten met schurft kregen we eind maart. Er is geen sprake van een grote uitbraak. Maar omdat schurft besmettelijk is en studenten veel onderling contact hebben, hebben we samen met de universiteit besloten alle studenten te informeren over de symptonen”, zegt een woordvoerder van GGD Limburg.

De GGD geeft aan niet precies te weten hoeveel gevallen van schurft bij studenten er nu zijn. Het zou gaan om een handjevol. De brief is dan ook een preventieve maatregel. “Er is niets ernstigs aan de hand, maar we zitten er wel bovenop. We willen voorkomen dat de schurft zich verspreidt. Heb je jeuk? Ga dan naar de dokter. Dat is de boodschap”, aldus de GGD.

Symptomen van schurft treden twee tot zes weken na besmetting op. De voornaamste klacht is jeuk, wat wordt veroorzaakt door de schurftmijt die eitjes legt in de hoornlaag van de huid. Uit de eitjes komen kleine mijtjes die stoffen uitscheiden die hevige jeuk veroorzaken. Rode huiduitslag, een schilferende huis en blaasjes kunnen het gevolg zijn. De schurftmijt wordt overgebracht door direct huidcontact. Schurft is goed te behalen met zalf of pillen. 

© Nationale Zorggids