Normal_schildklier234

Op woensdag 27 mei wordt in het Emma Kinderziekenhuis AMC de nieuwe digitale poli, cyberpoli, voor jongeren met een schildklieraandoening gelanceerd. Dit aanspreekpunt is 24/7 beschikbaar en helpt jongeren met hun vragen over de schildklier of hypofyse (als deze leidt tot een te traag werkende schildklier). De poli is een initiatief van de Stichting Artsen voor Kinderen, Innovatiefonds Zorgverzekeraars, het AMC en Schildklier Organisatie Nederland, de patiëntenorganisatie voor schildklier-patiënten. 

Aan de poli zijn artsen, verpleegkundigen, orthopedagogen en natuurlijk jonge schildklierpatiënten als ervaringsdeskundigen verbonden. De cyberpoli voor jonge schildklierpatiënten is onderdeel van een project waarbij meerdere cyberpoli’s voor diverse ziektebeelden zijn ondergebracht. Jongeren hoeven door de poli niet meer te wachten tot de controle van de specialist, maar kunnen direct terecht met vragen over hun ziekte. Ook kunnen ze bij de nieuwe poli terecht met vragen over het combineren van hun ziekte met school en studie en het omgaan met vrienden en schoolgenoten of collega's. De jongeren kunnen via de cyberpoli niet alleen in contact komen met artsen en zorgprofessionals, maar ook met lotgenoten. 

De cyberpoli wordt gelanceerd in de week van de Schildklier van 25 tot en met 30 mei. Op 27 mei om 15.00 uur staat de lancering gepland.  

© Nationale Zorggids