Normal_willem_alexander__2_

(Novum) - Koning Willem-Alexander heeft dinsdagavond in het Chicago Cultural Center een krachtig pleidooi gehouden om meer samen te werken met de VS op het gebied van gezondheidszorg. Hij deed dat tijdens een zakendiner in de VS, waar het koninklijk paar op bezoek is.

De koning noemde daarbij het Rehabilitatie Instituut van Chicago, dat hij woensdag bezoekt, als voorbeeld. "Het instituut staat bekend om zijn geavanceerde onderzoek en vernieuwende benadering van patiënten, waarbij de kwaliteit van het leven topprioriteit heeft. Dat is een benadering die Nederlandse artsen, onderzoekers en patiëntenorganisaties sterk aanspreekt. Een goede reden om onze samenwerking te vergroten", aldus Willem-Alexander.

Bij aankomst bij het cultureel centrum werden koning Willem-Alexander en koningin Máxima met zang en dans verwelkomd door Nederlandse en Belgische kinderen. Ook waren enkele tientallen Nederlanders die in Chicago wonen naar het centrum van de 'Windy City' gekomen om het koningspaar te begroeten.