Normal_zwanger_zwangerschap_1

De onzekerheid over de zwangerschap bij de aanstaande moeder reduceren, dat is het doel van de nieuwe zwangerschapsapp 'ZwApp'. Het Verloskundig Samenwerkingsverband De Slinge, het Slingeland Ziekenhuis en Synappz Medical Apps hebben de app samen ontwikkeld. Dit meldt Synappz Medical Apps. 

De app 'leert' wie de gebruikster is aan de hand van een uitgebreide vragenlijst en zorgt ervoor dat de moeder in spé op het juiste moment de juiste relevante informatie voorgeschoteld krijgt. Bovendien is alle informatie accuraat en betrouwbaar, en louter samengesteld door medische deskundigen zonder commercieel belang.
 
Naast de zorgpaden en persoonlijke bibliotheek met relevante artikelen kunnen gebruiksters van de app ook allerlei zaken zelf bijhouden, zoals bloeddruk, gewicht, maar ook het geluid van het hartje, foto's en het eerste leven. Ook bevat de app een agendafunctie en kunnen er notities gemaakt worden. De resultaten van de metingen worden overzichtelijk in grafieken weergegeven.
 
"Zelfs de ervaringen van vorige zwangerschappen worden meegenomen in het persoonlijke profiel van de app", zegt Melany Diepenmaat, klinisch verloskundige van het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem. "Een te kleine of te grote baby, een eerdere bevalling met een keizersnede of een hoge BMI: de app geeft dan extra informatie die past bij deze omstandigheden."
 
© Nationale Zorggids