Logo_nvz_nederlandse_vereniging_ziekenhuizen_logo

De revalidatiecentra en revalidatieafdelingen van ziekenhuizen hebben sinds eind juni een Kwaliteitsvenster op het internet staan. Patiënten die geïnteresseerd zijn in de kwaliteit van zorg, kunnen deze website bezoeken. De eerste weken zijn de vensters, die op www.nvz-kwaliteitsvenster.nl en op de websites van de deelnemende zorginstellingen staan, in totaal 10.000 keer bekeken. Dit meldt de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ). 

Opvallend is dat het percentage bezoekers dat het Kwaliteitsvenster bekijkt en direct weer verlaat zeer laag is (12,3 procent). Dit betekent dat bijna 88 procent van de bezoekers doorklikt en verder leest. Uit analyse van de statistieken blijkt verder dat het thema patiëntervaringen het best bekeken is, gevolgd door wachttijden en functioneren van artsen. 

Het Kwaliteitsvenster is een online overzicht dat bestaat uit tien thema's die informatie geven over de kwaliteit van revalidatiezorg. Voorbeelden zijn patiëntervaringen, aantal valincidenten, doorligwonden en het percentage mensen dat weer zelfstandig gaat wonen na revalidatie. Alle Nederlandse revalidatiecentra hebben het Kwaliteitsvenster op hun website staan en ook 18 revalidatieafdelingen van ziekenhuizen doen mee.
 
© Nationale Zorggids