Normal_boobies

De tweede editie van de ‘Save the Boobies-run’ op zondag 23 augustus heeft een recordbedrag van € 28.174 opgebracht. Ruim 230 deelnemers trokken hun hardloopschoenen aan voor de jaarlijkse race in het Kralingse Bos. Vorig jaar renden alleen vrouwen mee, maar nu sloten ook mannen aan om meer geld op te kunnen halen voor de strijd tegen borstkanker. Twintig medewerkers van het Borstkankercentrum zelf renden ook mee. Dat meldt Havenziekenhuis Rotterdam. 

In 2014 liep de hardloopteller op tot ruim 25.000 euro voor het Academisch Borstkankercentrum in Rotterdam. Met de opbrengst van vorig jaar zijn onder andere voorlichtingsfilmpjes over borstreconstructies ontwikkeld. Hiermee kunnen vrouwen zich beter voorbereiden op het ondergaan van een borstreconstructie.

Dit jaar is het geld van ‘Save the Boobies’ onder andere bestemd voor Project Sarah.
Sarah is een initiatief van het Academisch Borstkankercentrum en het Bevolkingsonderzoek Borstkanker. Doel is verbetering van de kennis over borstkanker onder allochtone en laaggeletterde vrouwen.

Verder draagt ‘Save the Boobies’ bij aan drie dagjes uit voor dames die nog altijd knokken tegen borstkanker. Tot slot zal een deel van de opbrengst, evenals vorig jaar, voor het Academisch Borstkankercentrum zijn. Met de opbrengst zal ‘Save the Boobies’ een substantiële bijdrage leveren aan onderzoek dat wordt uitgevoerd door het Academisch Borstkankercentrum.

© Nationale Zorggids