Normal_rss_entry-9017

(ANP) - Het VU Medisch Centrum in Amsterdam heeft dinsdag te kampen met overlast nadat eerder in de buurt een waterleiding was gesprongen. De onderste verdieping is ondergelopen, waardoor deels de stroom is uitgevallen. In het hoofdgebouw van het ziekenhuis is het donker. Op de onderste verdieping van het ziekenhuis bevinden zich technische installaties en machines.

Zo'n twintig patiënten van het ziekenhuis zijn intern overgebracht naar een andere afdeling, meldt een woordvoerder. Eén patiënt is geëvacueerd naar een ander ziekenhuis omdat hij een spoedoperatie moest ondergaan.

Alle acute afdelingen zijn gesloten. Ook de polikliniek is dicht. Een woordvoerder zegt dat operaties voorlopig niet plaatsvinden. Het operatieprogramma was nog niet opgestart dinsdagochtend. "Patiënten lopen geen gevaar'', aldus de zegsman, die zegt dat ook op de afdeling intensive care alles onder controle is. Er is wel water beschikbaar.

Mensen die een afspraak zouden hebben, worden gebeld en naar een ander ziekenhuis in Amsterdam doorverwezen. Het VUmc adviseert patiënten niet meer langs te komen dinsdag. De brandweer is bezig met het wegpompen van het water uit de onderste verdieping en de parkeergarage. Daar stond 10 tot 15 centimeter water.

Buiten staan dertig ambulances klaar voor het geval patiënten geëvacueerd moeten worden.