Logo_logo_vumc
Vandaag worden alle poliklinieken van VUmc weer heropend. Daarbij zijn sommige poliklinieken tijdelijk ondergebracht op een andere locatie binnen de gebouwen van het ziekenhuis. De spoedeisende hulp afdeling blijft nog dicht. Dit meldt het VUmc. Ook de huisartsenpraktijk (UHP) en de huisartsenpost Amsterdam Zuid (HAP) zijn weer open.
Op dinsdag 8 september is VUmc getroffen door een enorme wateroverlast. Dit heeft grote gevolgen gehad voor ons ziekenhuis. Door de wateroverlast zijn cruciale, infrastructurele onderdelen defect geraakt. Er is daarom besloten het beddenhuis (onze verpleegafdelingen) te sluiten. Alle patiënten zijn daarom overgeplaatst naar andere ziekenhuizen. 
 
327 patiënten zijn dinsdag onder onze begeleiding overgeplaatst. Hiervan is het grootste gedeelte overgebracht naar het Calamiteitenhospitaal in Utrecht (onderdeel van UMC Utrecht) en het AMC. De overige patiënten zijn overgebracht naar ongeveer 15 andere ziekenhuizen of konden naar huis. VUmc bedankt alle betrokken hulpverleners die zich de afgelopen twee dagen voor ons hebben ingezet. 
 
Het speciale informatienummer, ingesteld voor patiënten en contactpersonen van familieleden, is inmiddels opgeheven. Patiënten kunnen gebruik maken van de reguliere telefoonnummers van VUmc. 
 
© Nationale Zorggids