Logo_images

Philips en het Catharina Ziekenhuis hebben vandaag een overeenkomst getekend. Philips gaat de medische technologie van het nieuwe hart- en vaatcentrum van het Eindhovense ziekenhuis leveren. Het Catharina ziekenhuis bouwt momenteel het nieuwe centrum. Medio 2016 is de opening gepland. Dit melden de partijen. 

Het grootste hart- vaatcentrum van Nederland wordt door Philips voorzien van vijf volledige, geavanceerde interventiekamers en twee hybride operatiekamers: een combinatie van een steriele conventionele operatiekamer met een kamer voor beeldgestuurde behandelingen, vaak operatiekamer van de toekomst genoemd. Alle kamers worden uitgerust met de allerlaatste innovaties op het gebied van interventionele medische beeldvorming en klinische IT voor de nieuwste typen live 3D beeldgestuurde behandelingen. 
 
"Het Hart- en vaatcentrum van het Catharina Ziekenhuis transformeert naar een specialistisch topklinisch centrum waar mensen uit héél Zuid-Nederland, vanuit een geïntensiveerd samenwerkingsverband met andere ziekenhuizen, kunnen worden geholpen met de allernieuwste typen beeldgestuurde behandelingen van hart- en vaatziekten," zegt Piet Batenburg, bestuursvoorzitter van het Catharina Ziekenhuis. "Met Philips hebben we een sterke en flexibele partner om onze ambities te realiseren."
 
Alle interventiekamers worden voorzien van speciale technologie waarmee de hoeveelheid gebruikte röntgenstraling tijdens procedures tot 83% worden verminderd. De klinische IT bestaat onder meer uit live 3D navigatieoplossingen, zoals EP Navigator, HeartNavigator en EchoNavigator. Deze oplossingen combineren 3D beeldvorming met röntgenbeeldvorming.
 
© Nationale Zorggids