Normal_rss_entry-10767

(ANP) - Scouting Nederland en het Nederlandse Rode Kruis gaan samenwerken. Het is de bedoeling dat scouts via het burgerhulpnetwerk van het Rode Kruis, Ready2Help, gaan helpen bij noodsituaties zodat er meer mensen beschikbaar zijn. Ook wordt er een pilot gestart om instructeurs van Scouting Nederland op te leden tot EHBO'er. 

Scouting Nederland roept al hun leden op om Ready2Help te worden. Op dit moment wordt Ready2Help ingezet voor de hulp aan Nederlandse vluchtelingen, onder meer in de Welkom Winkels. In deze winkels verzamelen, sorteren en verpakken Ready2Helpers aangeboden goederen die bij vluchtelingen terechtkomen. Het is de bedoeling dat scouts hierbij gaan helpen.

In oktober begint ook met een pilot om instructeurs van Scouting Nederland te trainen tot opleider basis EHBO-vaardigheden. Deze nieuwe opleiders kunnen de kennis vervolgens overbrengen op andere scoutingvrijwilligers. Deze pilot zal in begin 2016 geëvalueerd worden. Als de proef succesvol is wordt hij verder uitgebreid.