Normal_2000px-sacroiliac_joint.svg

Het Maxima Medisch Centrum (MMC) heeft de behandeling van alle mogelijke aandoeningen rondom het bekken geconcentreerd in één centrum. Het Bekkenzorg Maxima. Binnen dit expertisecentrum werken alle betrokken specialisten en paramedici die nodig zijn om bekkenbodemklachten te verhelpen of verlichten nauw samen. Dit meldt het MMC. 

Meer dan 1 miljoen Nederlanders, jong en oud, hebben last van problemen rondom de bekkenbodem. Er is een scala van aandoeningen die mensen aan het bekken kunnen hebben. Bij het nieuwe centrum hoort dan ook een uitgebreid team van specialisten zoals gynaecologen, urologen, chirurgen, maag-, darm-, leverartsen, bekkenfysiotherapeuten, continentieverpleegkundigen, seksuologen en psychologen. Bijzonder is dat ook pijnspecialisten deel uitmaken van dit multidisciplinaire team. "Hun inspanningen zijn erop gericht om chronische pijnklachten te verlichten zodat de patiënt in het dagelijks leven zo goed mogelijk kan blijven functioneren", vertelt gynaecoloog Joggem Veen. 

Samen met het Centrum voor Kijkoperaties is Bekkenzorg Máxima ook een specialistisch centrum voor endometriose. "Endometriose kan leiden tot chronische buikpijn, vruchtbaarheidsstoornissen en inwendige littekens in verschillende organen in de buik. Om deze aandoening te verhelpen is soms een complexe operatie nodig," aldus chirurg Arijan Luijten. 

© Nationale Zorggids