UMCU

Het Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMCU) is van plan samen te werken met de Hogeschool Utrecht en de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht aan de ontwikkeling van vernieuwende zorgproducten en -diensten. Dat meldt Emerce. 

De samenwerking wordt uitgevoerd onder de vlag van U CREATE, het Centre of Expertise voor de Creatieve Industrie. Het omvat onder andere de ontwikkeling van health apps en games. Deze producten moeten de kwaliteit van de zorg verbeteren en de kosten omlaag brengen.
 
Remco van Lunteren, directeur Strategische Allianties bij het UMCU, is van mening dat buiten het onderwijs erg veel ideeën ontstaan die kunnen bijdragen aan de kwaliteit van de zorg. Daarom moeten wij onze kennis hier echt aan verbinden, zo stelt hij.
 
Volgens de visie van U CREATE zijn dokter en designer samen de vormgever van de toekomst van de zorg. De samenwerking tussen de betrokken partijen sluit aan bij het beleid van minister Schippers van Volksgezondheid. Zij heeft aangegeven dat ze medisch-technologische innovaties een impuls wil geven.
 
© Nationale Zorggids