Normal_edith_schippers__3_

Zorgaanbieders in Nederland zijn grootverbruikers van onder meer energie, water en voedsel. Om de verduurzaming in de zorg te versnellen ondertekenden ruim 54 partijen afgelopen week de Green Deal ‘Nederland op weg naar Duurzame Zorg’. Dit meldt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. 

De ondertekenaars gaan kennis en ervaringen delen en een duurzame bedrijfsvoering hoger op de agenda zetten. De ambitie van de ondertekenaars van de Green Deal is dat eind 2018 80 procent van de ziekenhuizen en 50 procent van de andere zorgaanbieders een begin hebben gemaakt met systematische verduurzaming van hun bedrijfsvoering. Daarnaast spreken zij af om de bereikte resultaten inzichtelijk te maken, bijvoorbeeld door toe te werken naar een betrouwbaar integraal duurzaamheidkeurmerk.

Milieu Platform Zorgsector is de initiator van deze Green Deal. Minister Edith Schippers van Volksgezondheid ondersteunt het initiatief. “Duurzaamheid vraagt om de inzet van iedereen. Dit begint met zinnig en zuinig omgaan met energie, water, voedsel en ook medicijnen. We willen de verspilling samen tegengaan. Dat is goed voor onze aarde en voor de kosten in de zorg.”

© Nationale Zorggids