Normal_docent_werk_ontslag_leraar_lerares_werken_tas

De Utrechtse wethouder Margriet Jongerius van Zorg, Welzijn en Cultuur stapt per direct op. In een brief aan de gemeenteraad legt ze uit dat de politieke arena 'een jas is die knelt'. Dat meldt de Telegraaf. 

Ze schrijft daarnaast dat haar bestuursstijl niet match met de manier waarop de politiek in Utrecht bedreven wordt. Ze denkt dat ze buiten de politiek effectiever kan zijn dan als wethouder.

Volgens haar partij GroenLinks vergde haar beslissing veel moed en zelfreflectie. "Wij kunnen de beslissing van Margriet dan ook alleen maar respecteren", aldus GroenLinks-fractievoorzitter Heleen de Boer. Of het opstappen verband houdt met het harde rapport van de Utrechtse rekenkamer over het muziekpaleis Tivoli/Vredenburg is onduidelijk. De gemeenteraad wordt morgen bijgepraat over het rapport en debatteert er later deze maand over. De gemeente heeft sinds de opening al miljoenen uitgegeven aan het veel te dure centrum.

Jongerius wenst haar opvolger veel succes op de 'mooie' portefeuille van welzijn, zorg en maatschappelijke opvang, wijkgericht werken en participatie, cultuur en de wijk noordwest.

© Nationale Zorggids