Normal_ziekenhuisbed_chirurgie_operatiekamer_patient

Het Kennemer Gasthuis in Haarlem is door het Algemeen Dagblad uitgeroepen tot het beste ziekenhuis van het land.  Met name de zorg voor oudere patiënten wordt als goed beoordeeld. Dit meldt het Algemeen Dagblad, dat zaterdag de complete Top 100 bekend maakt. 

Het Kennemer Gasthuis heeft de zorg voor ouderen bij elkaar gebracht in een nieuw geriatrisch centrum. Ook bij oncologische operaties en cardiologische ingrepen krijgt het ziekenhuis goede beoordelingen. De uitkomst van de Top 100 is opvallend, omdat dit ziekenhuis enkele jaren geleden nog ergens onderaan de ranglijst bungelde.

Bestuursvoorzitter Peter van Barneveld: “Toen ik aantrad als bestuursvoorzitter had mijn moeder grote twijfels: moet je dat wel doen bij een ziekenhuis dat zo laag in de Top 100 staat, vroeg zij zich af. Gelukkig kan ik haar vandaag blijmaken.'' 

Het ziekenhuis heeft de afgelopen jaren veel gedaan om de kwaliteit van zorg te verbeteren. Onder de medicatieveiligheid, de samenwerking met huisartsen en het onderlinge overleg is sterk vooruit gegaan. “Gewoon met elkaar afspreken wat we willen en hoe we de patiënt beter kunnen helpen, bijvoorbeeld door beter te letten op het terugdringen van infecties. Samenwerken aan verbeteringen: het werkt echt”, aldus Van Barneveld.

De ziekenhuizen worden door het AD beoordeeld op 36 thema's. De krant maakt gebruik van gegevens die ziekenhuizen moeten aanleveren aan de Inspectie voor de Gezondheidszorg. 

© Nationale Zorggids